Mjöd 1.0

Mycket aktivitet på bloggen plötsligt. Igår gjorde jag slag i saken och köpte 2.5 kg honung. Jag blandade ut detta i 2 x 3 liter vatten som jag värmde till lite varmare än fingervarmt för att lättare lösa honungen.

ingr

Sen slängde jag i 500g frysta bär och fyllde upp till runt 10 liter. En svajig mätning gav ett OG på 1.090, så jag hivade i en liter vatten till. Sen låg det runt 1.080 vad jag kunde se.

Sen gjorde jag en nono. Jag hade en jästkaka kvar i förrådet (WLP001). Det dumma är att den stått där rätt länge, men jag tvättade den och tyckte det såg/doftade ok ut. Så den åkte i.

I morse hade jag ingen aktivitet i kärlet. Jag får se hur det ser ut när jag kommer hem. Men i vilket fall har jag beställt Wyeast Dry Mead Yeast och en 11 liters betterbottle. Så jag kommer nog att tappa om mjöden så snart paketet från humlegården kommit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *