Mjöd 1.0 dag 14

Nu har det gått två veckor sen jag satte Mjöden. Alltså var det enligt konstens alla regler dags att tappa över på sekundär och bli av med lite jäst och bär.

Jag passade samtidigt på att tappa om resterna av julölen som jag tidigare planerat att blanda med lite kryddor satta i sprit. Jag kanske ändrar mig. Men det är fortfarande möjligt.

Samtidigt fick jag äntligen min T-shirt från Chip Walton som driver Chop & Brew. Gött. Chip är helt klart en källa till kunskap. Värt att kolla in!

När jag skulle hämta rengöringsgrejerna hittade jag en liten glasburk med vetevört som blivit kvar sen jag gjorde wit för länge sedan. Jag minns nu att jag sparade den för att odla jäst på. Men det verkar den ha klarat bra själv (locket var på). Det luktade surt och fint i burken. Jag tappade över lite i en gueuze-flaska jag hade kvar sen helgen och satte på en gummipropp och jäsrör. Ska bli spännande. Borde nog försöka odla upp själva burken också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *